Redefining the rules

Vore det inte fantastiskt om teamutveckling kunde bli en del av vår arbetsvardag? Om det fick vara något som alla i en arbetsgrupp – eller till och med alla i en organisation – blir en del av? Vore det inte underbart att slippa lägga tid på konferenser, eller pengar på en konsult?

Enter: Teamr. Världens första helt digitala teamutveckling.

Teamr gör teamutveckling till en del av vardagen. I en Teamr-process (som skräddarsys efter varje teams behov) får teamet uppdrag, utmaningar och tips som hjälper dem att ta ansvar för sin egen utveckling. I processen får teamet själva komma överens om mål de ska jobba emot, och de blir under resan triggade och uppmanade att reflektera och samtala om huruvida de faktiskt jobbar mot dem.

Det bästa med Teamr är att det är väldigt lättillgängligt – resan görs i en app på en telefon, eller på webben. Alla får bli en del av teamutvecklingen, alla får ta ansvar för det de kommit överens om. Kort sagt: Teamr gives Power to the People!

teamr

Varför Teamr?

Teamr är ett väldigt kostnadseffektivt sätt att genomföra teamutveckling på – både i tid och pengar. Det låter hela teamet vara en del av och ta ansvar för sin utvecklingsresa, och gör det lätt att få in utvecklingsprocessen i vardagen. Teamr-processen skräddarsys till varje team, för att kunna stötta dem i de områden som är viktigast för just dem, baserat på deras svar i Team Quality Survey-kartläggningen. Ett team som lägger 15 minuter i veckan på Teamr-processen ökar sin prestanda med över 5 procent. Och detta till en bråkdel av den gamla kostnaden för teamutveckling. Teamr är lätt och roligt att använda, och är lättillgängligt – det finns både som app och på webben.

Hur får jag tillgång till Teamr?

Det finns två olika vägar att gå. Antingen äger ni som organisation er egen Teamr-process helt och hållet, med interna Teamr Coacher, som får gå igenom en utbildningsplan så de kan driva processen. Vi rekommenderar denna lösningen för större organisationer.

Det går även att ha externa Teamr Coacher. Detta rekommenderas för mindre organisationer, om några hundra medarbetare.

För mer information, maila oss på certifications@skillnad.se

Vad innehåller Teamr?

Teamr-processen triggar och stöttar teamet att utvecklas genom olika verktyg, som är grundade i vetenskap och är väl beprövade:

Team Quality Survey (TQS) – Världens enda fria kartläggningssystem för team, som lägger fokus på vad teamet kan göra för att fungera ännu bättre tillsammans. Under en Teamr-process genomför teamet en TQS vid 3 olika tillfällen. Hur de svarar på dessa formar hur resten av deras Teamr-process ser ut, med speciellt utvalda uppdrag och tips.

Uppdrag – Teamr ger teamet uppdrag som stöttar dem att komma överens och göra smarta förändringar. Detta är nyckeln till teamets utveckling.

Uppföljningar – Alla överenskommelser teamet gör följs löpande upp. De får reflektera över; “Gör vi verkligen det vi kommit överens om? Vad ska vi ändra på för att lyckas?”, och ta del av varandras tankar.

Tips & beröm – Teamr förstärker det som teamet är bra på genom beröm. Det tipsar också alltid om vad som kan bli bättre.

Utmaningar – Utmaningar är valfria att genomföra, men kan bidra med en härlig stämning i teamet. De får individer att fundera över; “Vad kan jag bidra med för att göra vardagen i vårt team ännu bättre – eller mer glittrande?”

Teamrs vetenskapliga grund

En stark utgångspunkt i Teamr-processen och hur den anpassas efter teamets mognad är Intergrative Model of Group Development (IMGD), från Susan A. Wheelans forskning.

Teamrs sätt att trigga många små justerbara beteendeförändringar i teamet är inspirerade av Stanfordprofessorn B. J. Foggs metod Tiny Habits.

ABC-modellen från beteendevetenskapen är också en stor del av Teamr. ABC står för:

A – Aktivera nya

B – Beteenden och ge

C – Konsekvenser (consequence)

Det här är vi extra stolta över

Att vi har skapat en helt digital teamutveckling som gör det möjligt för alla att deltaga. Att processen dessutom är enkel, smart och rolig att använda är vi lite extra glada över!

Här kan du ladda ner en presentation om Teamr.

Om Teamr

About Teamr