skillnad

Varför Skillnad?

Skillnad är bolaget som vill mer för fler. Vår vision om att teamutveckling ska vara något för alla är anledningen till att vi finns – och det genomsyrar allt vi gör. Vi skapar produkter som skapar skillnad. På riktigt.

Skillnads grundare, Anna-Lena Rikardsson och Jörgen Jonsson, har sammanlagt över 40 års erfarenhet av att jobba med teamutveckling. Båda två var inblandade i starten för skolan Hyper Island, som blev ett globalt fenomen. Startskottet för just Skillnad kom då Anna-Lena och Jörgen var på samma GDQ-utbildning år 2008. Där träffade de dr. Susan Wheelan, psykolog som ägnade flera årtionden åt att forska om gruppers utveckling. Där och då bestämde våra grundare sig – de skulle tillämpa den forskning Wheelan gjort och bli absolut bäst på teamutveckling. Ur detta föddes Skillnad.

Förutom att de skulle bli grymma på systematisk och mätbar teamutveckling, skulle Skillnad även göra teamutveckling till något för de många. Det skulle inte längre bara vara någonting som några få chefer fick göra någon gång ibland, för det gjorde sällan någon större förbättring. De skulle flytta utvecklingen till där den verkligen sker – i vardagen – och lägga ansvaret i rätt knä – hos teamet själva. Eftersom det är teamet som behöver göra skillnad för att det ska bli någon skillnad.

Och det är precis vad de gjorde. Idag är Skillnad ett välkänt namn inom sin branch med många strängar på sin lyra. Intresserad av att veta mer om hur vi hamnade där vi är idag? Läs mer i vår tidslinje här nedan:

Hur gör vi Skillnad?

Vi vill göra Skillnad för de många – på riktigt!
Vi vill att varenda människa på jorden som jobbar i ett team ska ha en vardag på jobbet som de tycker om, känner sig sedda i, utvecklas i och där de bidrar till ett resultat.
Därför finns Skillnad.
Vi bildar partnerskap med bolag, myndigheter, kommuner och organisationer som vill stötta, driva och påverka sina medarbetares och ledares arbetsvardag. Vi hjälper dem ta ansvar för detta själva – så att de inte blir konsultberoende.
Vi hjälper dem med träning, metodik och stödsystem för att uppnå verklig utveckling.


Om du själv är konsult och intresserad av att göra Skillnad för andra så hör av dig till oss på hello@skillnad.se – vi finns här för dig också.

Kontakt

Johan Lindblom, vd, Skillnad AB
Mobil: +46 (0)70 98 65 185
E-post: johan@skillnad.se